KONCEPT ODRŽIVOG I ZDRAVOG RAZVOJA U URBANOJ SREDINI

» Zona hrane

OPEN AIR KUHINJA

Ova deo platforme namenjen je proizvođačima hrane, kao prostor u kome mogu da se predstave lokalnom stanovništvu. Kroz prostor za prodaju proizvoda sugrađani imaju mogućnosti i da probaju ono što im se dopada u “Open air kuhinji”. Očuvanje životne sredine i zdrav način života važni su činioci kulture življenja. U ovom delu marketa  najviše pažnje posvećeno je zdravoj i organskoj hrani i načinu ishrane. Organska hrana nije samo očuvanje zdravlja, već i očuvanje zdrave životne sredine!

Organsko i zdravo

Saradnjom sa lokalnim proizvođačima stekli smo uvid u potrebe kako proizvođača tako i kupaca, i kreirali mogućnost njihovog upoznavanja na našem Marketu. Prostor je namenjen lokalnim proizvođačima hrane svih tipova, sa akcentom na organsku i zdravu hranu. Market je idealno mesto da započnete posao i steknete nove, redovne, mušterije.

Zdrava koalicija

Proizvodi se prodaju po promotivnim cenama, i na taj način podstičemo konzumiranje lokalne, zdrave i organski proizvedene hrane. Mali proivođači hrane su naš imperativ. Zdrava koalicija, takozvani trostruki benefit, zasniva se na tome da proizvođači svoje proizvode prodaju direktno kupcima, dok sa druge strane potrošači dobijaju sveže lokalne proizvode i niže cena proizvoda.